Są świadkowie, że to naprawdę dzieło
Córki naszej jedynej...( wzruszenie,łzy;))
Czekoladowe pralinki bez mleka i cukru
50g oleju kokosowego
2 łyżki miodu i 2 łyżki syropu z agawy
( w zastępstwie był tylko syrop klonowy)
3/4 szklanki naturalnego kakao
bakalie
Olej kokosowy podgrzać delikatnie w kąpieli wodnej,
aż się rozpuści, dodać miód i syrop, wsypać kakao
i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do foremek lub wycisnąć rozetki,
przyozdobić( część oprószyłyśmy cynamonem).
Schłodzić w zamrażalce- ok.1h
Słodkości te( pyszne!),
powstały na podstawie przepisu z czerwcowego Zwierciadła.
Znaleźć tam można jeszcze, kilka innych fajnych,
słodko- zdrowych przepisów autorstwa Nataszy Sochy, podziwiając urocze stylizacje Asi Gwis.
Z pewnością pyszne! ;)
OdpowiedzUsuń