wtorek, 17 marca 2015

na obiad...

... lub kolację
Sałatka z pieczonej marchewki z masłem orzechowym
( z dodatkiem sera feta, roszponki i rukoli, winegretu 
i prażonych migdałów)
przetestowałam, polecam:) 
inspiracja z niezastąpionego adresu: Kwestia Smaku

Następna jeszcze bardziej ekspresowa:
Mix sałat, ser mozarella, grzanki z pieczywa mieszanego, winegret 
( musztardowo-miodowo- cytrynowy) 
i prażony sezam, który wieńczy smak:)

Surówka z kiszonej kapusty
( ta potrzebuje oczywiście rybki, ziemniaków  lub choć frytek do towarzystwa)
Ta wersja wyróżnia się dodatkiem papryki, cebulki 
i rodzynek, które na zdjęciu pochłonęła ciemność...
zjadłabym też pomidora, ale wiadomo takiego prawdziwego!

2 komentarze:

  1. Tej pierwszej nie znałam, brzmi zaskakująco, ale też obiecująco

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wielbiciel masła orzechowego zaryzykuje;)

      Usuń